Idealistpris til en påstået ikke-idealist

| 1 Comment |
Lixtal: 49Svær: Debatlitteratur og populærvidenskabelige artikler
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

Politiken har i samarbejde med den (meget) borgerlige netavis 180 Grader og tænketanken CEVEA indstiftet en pris til årets idalist. Besøgende kan stemme på 11 nominerede ud af oprindeligt ca. 300 forslag.

Som det vil fremgå, hvis man stemmer i dag, så står Hans Jørgen Bonnichsen stærkt. Det var Hans Jørgen Bonnichsen, der insisterede på retsstatsprincipper, og som hurtigt blev kritiseret for sine ytringer af de selvsamme folk, som havde meget travlt med at forsvare ytringsfriheden hos den person, der i øjeblikket fører i afstemningen: Kurt Westergaard.

Hans Jørgen Bonnichsen har tydeligvis handlet ud fra idealistiske principper, og har forsvaret dem under de mange angreb fra regeringen og Dansk Folkeparti. Men Kurt Westergaard? Kurt Westergaard har netop understreget, at han ikke handlede ud fra nogen politisk holdning eller idealisme, men blot gjorde sit job som tegner. Det er i den forstand mærkeligt, at han overhovedet optræder på listen - men det kan jo være, at det er fordi Kurt Westergaard i virkeligheden er mere idealistisk, end han ønsker at give udtryk for.

Når han får så mange stemmer, kan det hænge sammen med, at han - idealist eller ej - står som et ikon hos den islamforskrækkede højrefløj, der helt automatisk stemmer på ham, når han optræder på sådan en liste.

1 Comment

Jep, det er rigtigt: han står som et ikon for os på den islamforskrækkede højrefløj. Men vi er åbenbart ikke alene: at dømme ud fra det forløbige afstemningsresultat, har Tøger ikke helt styr på sine egne læsere. ;)

Ah, signede fryd at skulle se Tøger overrække idealistprisen til Westergaard! Bare tanken om hans grimasse! Skulle dét ske, vil der gå uger, før smilet forsvinder fra disse islamofobiske mundvige.

:-)

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 22.02.2009 11:05.

Forrige indlæg: Flyt eller knyt, hvis du er fyret

Næste indlæg:Antiracistisk racisme

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.