Årets idealistiske hackere

| 4 Comments |
Lixtal: 48Svær: Debatlitteratur og populærvidenskabelige artikler
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook
En dygtig systemadministrator gav engang en analogi til, hvordan han opfattede brugeres forklaring om, hvordan de blot "testede sikkerheden", når de havde forbrudt sig mod sikkerhedsreglerne:

Man kan gå hen til et hus og lige tage i døren og konstatere, om den er ulåst, mens ejeren er borte. Hvis den er det, giver man ejeren besked og går igen.

Eller man kan gå hen til et hus og tage i døren. Så går man indenfor, og roder skabe og skuffer igennem, læser personlige papirer, finder ejerens øvrige nøgler og pistol (det var en historie fra USA), sætter sig ud i hans bil og kører til hans sommerhus, hvor man går indenfor...

Pludselig virker det ikke, som om man "tester sikkerheden", vel? På et eller andet tidspunkt, efter man havde taget i døren, gik man for vidt.

Alligevel var der i følge systemadministratoren mange, der forsøgte at forklare, at de blot "testede sikkerheden", når de opdagede, at de havde adgang til en anden brugers konto, også selv om der var et synligt spor i systemloggen, der afslørede, hvordan de havde læst og måske ændret i brugerens filer osv.

Det er virkelig muligt, at der er nogen brugere, der ikke kan se forskel, men for de fleste burde det være ret indlysende, at de går langt over stregen.

Tag nu afstemningen om årets idealist på Politiken, hvor der blev afsløret snyd med stemmerne. Da det kom frem, at Politiken kendte IP-adressen på snyderen, indrømmede snyderen - eller en af dem - hvad hun havde gjort, og pludselig var det en demokratisk forsvarlig handling at "påvise fejl". Man burde have fortalt folk, at de ikke måtte stemme flere gange, som om ingen vidste, hvad en afstemning var, og hvad undskyldningerne nu ellers var fra "codegirl", som i øvrigt andre steder har udtrykt sit ønske om, at folk burde stemme på Kurt Westergaard. Ja, det er fint med din "idealisme", codegirl: Ikke noget med at fortælle Politiken om det, eller forklare om problemet, nej så hellere påvise det og først indrømme det, da det blev opdaget. Du testede vel bare sikkerheden. Ikke med ét forsøg, men med to tusinde forsøg.

4 Comments


Hvis Codegirl.dks eneste formål var at afsløre huller i sikkerheden, af idealistiske årsager, hvorfor brugte hun så netop KW som forsøgs kanin og ikke en af de andre som ingen gad at stemme på ?


Ved at bruge KW som påstået forsøgs kanin afslører hun jo at hun ikke bare har handlet af "Idealistiske" grunde, men at der også var et helt andet motiv bag hendes snyd.
Nemlig at få KW til at løbe af med prisen.

Hun er totalt utroværdig.
Den eneste grund til at hun nu vasker hænder er jo at hun er blevet taget med lapperne nede i kagedåsen.

Hun kunne jo spamme hvem som helst men valgte helt bevidst at "hjælpe" KW.
En som hun personligt via Facebook har opfordret andre til at stemme på.

Totalt til grin :-)

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 26.02.2009 09:21.

Forrige indlæg: Nu kører det for os

Næste indlæg:Hvem heiler Morten til?

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.