Amerikanske retstilstande

| No Comments |
Lixtal: 42Middel: Dag- og ugeblade
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

justicia.jpgLovene sikrer, at samfundet hænger sammen. Det ved man også i USA, hvor ingen, der har set en amerikansk film, kan være i tvivl om, at den intense kulmination på enhver spændende konflikt foregår i retssalen. Her mødes anklagere og forsvarere med dommere, hvis afgørelser på stridigheder ophæves til love, der forhindrer lignende situationer i at kaste landet ud i samfundsomstødende kriser. Enkelte love indføres også for en sikkerheds skyld for deres signalværdi.

Derfor finder vi i Alabama en lov, der forbyder mennesker at bære et falsk overskæg, der får folk til at grine i kirken. Det er også i samme stat, at man forbydes at lænke sin alligator til en brandhane. En tilsvarende lov findes i Georgia, hvor man ikke må lænke en giraf til en lygtepæl. Dyrene nyder også beskyttelse i f.eks. midterstaten Kansas, hvor det er forbudt at jage hvaler. I Californien må man ikke spise appelsiner i badekarret, hvilket formentlig vil straffes med en bøde i næsten samme størrelsesorden som bøden på $500 for at detonere en atombombe indenfor bygrænsen.

I Michigan må man ikke bande foran kvinder og børn. Til gengæld må blinde mennesker gerne gå uledsaget på jagt. Her må man i øvrigt i lighed med Alabama heller ikke tøjre sin alligator til en bandhane. Newark begrænser sit nattelivs ukontrollerede adfærd ved bl.a. at forbyde folk at købe is efter kl. 18. Og i New Mexico er der fokus på æstetikken, hvorfor kvinder under ingen omstændigheder må ses offentligt, med mindre de er barberede. Og nu hvor vi er ved håret, er der flere stater, der forbyder kvinder at klippe deres eget hår; nogle steder er det dog tilladt, hvis manden giver tilladelsen. I North Carolina må man ikke synge falsk. Oxford holder sig på dydens vej, idet ingen kvinde må afklæde sig foran billedet af en mand.

Det er for omfattende at gennemgå alle de mærkelige love, som til dels nok har en historisk baggrund i enkeltsager eller meget sjældent opståede sager, og som til dels ønskede at sende en signalværdi. Fælles for dem alle er dog, at de vedrører så små ting, eller så ligegyldige ting, at de er komplet meningsløse, og i bedste fald komplet til grin.

Her i landet har statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i samme ånd valgt at nedsætte et burkaudvalg. Udvalget skal øjensynligt undersøge, hvordan de færre end 100 burka-bærende mennesker i landet kan overtales til at smide tøjet, idet Dansk Folkeparti og en række medlemmer af Konservative, Venstre og Socialdemokraterne ønsker en lov mod burkaer.

Lad os ved samme lejlighed få indført en lov mod tøjring af sin alligator til brandhanerne - for det må være et lige så stort problem.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 21.08.2009 08:49.

Forrige indlæg: Could the File Sharing Pirate Bay Be Shared, Too?

Næste indlæg:Linux - et oplagt valg til netbooks

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.