Billig arbejdskraft

| No Comments |
Lixtal: 43Middel: Dag- og ugeblade
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook
Har du brug for billig hushjælp, som ikke har behov for mere end husly og mad? Så kan du sikkert finde nogle motiverede mennesker her.

Kvinder og børn til de irakiske mænd, der havde forskanset sig i Brorsons Kirke, er gået under jorden og nægter at melde sig til politiet ugentligt. De har lært, hvad det er for en skæbne, der venter dem, uanset hvordan de opfører sig. Det vides ikke, hvem der holder dem skjult, men det er meget sandsynligt, at de - både af taknemmelighed og af et mere primitivt behov for at lave noget fornuftigt  for ikke at blive vanvittige - hjælper til i dagligdagen de steder, hvor de opholder sig. De er blevet til billig hushjælp, omend det nok er en noget anden motivation, der driver deres værter.

Det er resultatet af en meget stram politik for, hvornår man vil give folk asyl. Hvis der skal alt for meget til, før man befinder sig lovligt i et land, vil der simpelt hen opholde sig flere mennesker i landet på ulovlig basis. Den slags folk har ikke de samme muligheder for jobs som andre, men de er alligevel nødt til at opretholde livet. Hvis ikke de skal ernære sig ved røveri, må de ty til andre former for tyveri via mennesker, der er parate til at "ansætte" denne arbejdskraft, der ikke kan konkurrere på lige fod med de, der er her på lovligt ophold.

Vi er ikke på vej til de tilstande, som Californien, New Mexico, Arizona eller Texas oplever med mexicanske flygtninge, der finder vej ind i staterne via Rio Grande. Der er ikke nogen flugt til Danmark over Kongeåen. Men regeringen viser dog samme stil: Jo flere mennesker, der gøres ulovlige, desto større klasseforskel skabes der. Og så er det underordnet, om det er på grund af opholdstilladelse eller andre små ting, at disse mennesker skal gøres ulovlige, mistænkeliggøres, eller på anden vis sættes udenfor lige vilkår. Det er en del af den borgerlige "pakke", at klasseforskellene skal øges, og det er de færreste, der høster nogen fordel i sådan et samfund.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 18.08.2009 19:37.

Forrige indlæg: Når uret bliver ret

Næste indlæg:Nærmest bibelsk

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.