Eyvind Vesselbo er spil for galleriet

| 3 Comments |
Lixtal: 55Meget svær: Faglitteratur, afhandlinger, lærebøger, lovtekster
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook
En række centrum- og venstreorienterede kommentatorer glæder sig over Eyvind Vesselbos (V) kronik mod sit partis fascistiske samarbejdspartner, men Eyvind Vesselbos partifæller undsiger ham.

Det er muligt, at Eyvind Vesselbo virkelig mener, hvad han siger om Dansk Folkeparti, men set fra et lidt mere strategisk synspunkt er det også nødvendigt for Venstre at have en person, der siger som Eyvind Vesselbo.

For det første er Venstre nødt til at give indtryk af at være et andet parti end Dansk Folkeparti, hvilket kan være svært nok i deres indbyrdes konkurrence om at være det mest fremmedfjendtlige og forbudsliderlige parti.

For det andet er det nødvendigt for Venstre at række en hånd ud til de vælgere, der vitterligt er ærgerlige over Venstres velvillige og nære samarbejde med neofascisterne i Dansk Folkeparti. Birthe Rønn Hornbech var engang Venstres "fornuftige stemme", men dette ry har hun sat over styr på blot få år som minister.

Eyvind Vesselbo sikrer med sine udtalelser, at "[m]an skal også kunne se, at Venstre er et liberalt parti", som han siger det. Han forsikrer Venstres vælgere om, at der trods alt findes folk med "fornuft" i Venstre, selv om resten af partiet ikke nærer det mindste ønske om at rette sig efter denne fornuft.

Med Eyvind Vesselbo kan Venstre appellere til en bredere række vælgere og dermed stemmer ved de kommende valg, uden at Venstre i øvrigt behøver ændre sin politik.

3 Comments

Jeg er bange for, at du har ret her. Man skal ikke regne med, at Vesselbo bliver smidt ud af partiet. Hvis Venstre skulle have behov for at lukke af for hans kritik, er det såmænd nok mere sandsynligt at man giver ham en ministerpost - som man gjorde med Birthe Rønn Hornbech. Det virker!

Hans bemærkning om, at DF "ikke har opnået noget" og at deres udtalelser er ren retorik, er da også helt ved siden af. Hvis noget er "ren retorik" så er det vel snarere netop den form for kritik, han selv (og BRH i sin tid) er kommet med. Den har nemlig ingen som helst virkning i praksis. Bortset fra at få naive vælgere til at tro, at Venstre - til forskel fra DF - er et rummeligt og frisindet parti!

Det er vist det man på dansk kalder en nyttig idiot...

Kære Wolf,

Jeg vælger stadig at tro, at Vesselbo rent faktisk mener, hvad han siger. Ikke mindst fordi man i Venstre simpelthen ikke er dygtige nok i disse år til at køre det spin, som det du opridser. Jeg støtter også min holdning på, at bl.a. Britta Schall Holberg offentligt har bakket Vesselbo op.

Til gengæld er vi helt og aldeles enige i analysen af slutresultatet. Der sker INGENTING som følge af Vesselbos udtalelser. Hverken han eller Schall Holberg har nemlig nosser nok til at melde sig ud af Venstre og ind hos et af DF-modstander-partierne, for så vælter de regeringen.

Om noget kan Vesselbos udmeldinger (for der er jo flere) bruges af oppositionen til at bevise, at der ER splittelse i regeringskredsen om samarbejdet med DF. At der endvidere også er flere og flere "knaster" mellem DF og regeringen kan man dagligt observere.

VKO er slidt op og gudskelov for det.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 23.09.2009 09:55.

Forrige indlæg: Elektronisk kassebon

Næste indlæg:Kristendomskundskab er stadig et missionerende fag

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.