Folkekirkens overraskende indtægter

| 2 Comments |
Lixtal: 57Meget svær: Faglitteratur, afhandlinger, lærebøger, lovtekster
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook
Pernille Vigsø Bagge (SF) udtaler til Politiken, at hun er overrasket over, at danskere kan risikere at betale kirkeskat, selv om de ikke er medlemmer af Folkekirken.

Det burde hun imidlertid ikke være, for uanset om vi er medlemmer eller ej, financierer vi en væsentlig del af Folkekirkens indtægter via den almindelige skattebillet, altså udenom kirkeskatten. Derfor har jeg sendt følgende email til Pernille Vigsø Bagge:

Hej Pernille,

Du siger i dag til Politiken (http://politiken.dk/indland/article950291.ece), at du er overrasket over, at danskere kan risikere at betale skat til Folkekirken, selv om de ikke er medlemmer. Når du udbeder dig om en forklaring fra kirkeministeren, håber jeg, at du vil bede kirkeministeren forholde sig til følgende problemstilling:

Det er reglen, ikke undtagelsen, at danskere betaler skat til Folkekirken, selv om de ikke er medlemmer. Alle danskere, der betaler skat, er med til at betale præsters og bispers løn og pension, idet kirkeskatten kun dækker dele af Folkekirkens indtægter. Endvidere er alle med til at finaniciere præsters uddannelse på teologistudiet (idet teologistudiet i praksis er en del af denne uddannelse) via den del af skatten, der går til SU.

Med venlig hilsen,

Ole Wolf

2 Comments

En ting er den lovfæstede statsstøtte til folkekirken, som forager mig på samme måde som diverse fascistiske og krigspromoverende lovtiltag, men det er nu engang den demokratiske virkelighed.

Men uretmæssig opkrævning af "medlemsgebyr" er tilsyneladende helt systematisk. Hvis du skimmer Politikens kommentarer, ser jeg kun en håndfuld, der korrekt var fritaget, mens det overvældende flertal skulle argumentere mod løgnagtige embedsmænd m/k.

Da jeg selv skulle melde min familie på fire ud, fordi min kone er katolik, så fik jeg udførlig information fra folkeregisteret først. På kirkekontoret fik jeg først at vide, at det ikke var det rigtige kontor. Så at min kone ikke var tilmeldt, da hun er katolik. Og at min nyfødte søn ikke skulle udmeldes. For hver ny historie blev jeg først overrasket, og det tog mig lidt tid at overbevise hende om den korrekte information fra folkeregisteret.

Nogle danskere finder udtrykket "løgnagtig" krænkende. Men når en skattebetalt administrator giver urigtige oplysninger om hele tre forhold i løbet af en enkelt familieudmelding, uden at takke for den korrekte information, eller undskylde for vildledningen af et civilt offer, så er udtrykket faktisk helt på sin plads. Koen er fuld af lort, som vi siger på landet.

Jeg kan bekymres lidt over, om hun også lyver for de fejl-indmeldte tyskere og amerikanere og arabere. Og hvor meget energi mon de skal bruge, for at blive meldt ud?

Løsningen ligger lige til højrebenet: Kirkeskatten og statsstøtten og teologistudiet afskaffes umiddelbart. Kirken kan frit sende girokort til registrerede medlemmer, og dem, der ikke betaler, bliver bare smidt ud, med eller uden varsel...

Det skal stå kirken frit for, at ansøge om del i tipsmidlerne, og eventuelt hjælpe med lotto-kupon-velsignelse, eller fodboldhold-healing :-)

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 19.04.2010 10:39.

Forrige indlæg: Yngleplads for pædofile

Næste indlæg:Folkekirken dækker over pædofilisager

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.