Sådan kan hjemmehjælpersnyd undgås

| No Comments |
Lixtal: 50Svær: Debatlitteratur og populærvidenskabelige artikler
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook
Det står ikke helt klart, om TV2 konstruerede problemet, da de overvågede hjemmehjælpere. Skulle det være tilfældet, er det kritisabelt, men det bør alligevel give anledning til eftertanke: I en virksomhed med 100.000 ansatte er det umuligt at undgå, at nogle ansatte vil opføre sig forkert.

Jeg foreslår derfor, at man udstyrer alle hjemmehjælperne med en GPS-logger. Det er et apparat, der fastlægger en persons position indenfor få meter med få sekunders mellemrum sammen med det præcise tidspunkt, og den fylder ikke mere, end at den kan sidde i en nøglering.

Denne logger vil gøre det muligt at se, at den enkelte hjemmehjælper har været de steder, hvor det var forventet, og i hvilket tidsrum. Ligesom man dermed kan kontrollere, at hjemmehjælperen i det mindste bruger tiden de rigtige steder, vil det også være hjemmehjælperens dokumentation for, at han eller hun virkelig har brugt den afsatte tid, såfremt en klient klager.

Naturligvis vil ikke alle aktiviteter foregå ved klienterne, og en fortsat klassisk tidsregistrering tjener her to formål: Den vil sige noget om tidsforbruget på forskellige typer aktiviteter og således bruges til budgettering og planlægning. Endvidere kan den bruges både statistisk og specifikt for personer. Bruger en bestemt person uforholdsvis megen "spildtid", kan der være gode grunde til det, men det vil kunne detekteres. Sådan er det sikkert allerede i dag.

Rent teknisk ville en løsning med en GPS-logger være en forholdsvis billig løsning. Der ville sikkert være behov for en sikring af de loggede data, så en tabt logger ikke faldt i hænderne på nogen, der havde uønsket interesse i at se, hvor der bor svage mennesker. Men det er der velkendte metoder til, og når man tænker på, hvad DanID er sluppet af sted med i forhold til sikkerheden af NemID-løsningen, er ambitionsniveauet ikke nødvendigvis højt.

Endvidere ville der være behov for en dataopsamling, der ved hjælp af en adressebog kan forholde GPS-positionen med en adresse. Dette er kendt teknologi, og den væsentligste tekniske udfordring vil sandsynligvis være at finde en nem måde at overføre data fra GPS-loggerne til systemet.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 07.07.2010 12:22.

Forrige indlæg: Transformationen af et hang-up til et hang-on

Næste indlæg:Sikkerhedsbrud ved NemID

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.