Lars Barfoeds konservative værdier på nudansk

| No Comments |
Lixtal: 53Svær: Debatlitteratur og populærvidenskabelige artikler
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook
I følge BT sagde Lars Barfoed (K) følgende omkring det konservative værdisæt:

Gud, konge og fædreland siger stadig noget om at være konservativ. Men det skal oversættes til moderne dansk. Jeg har bare ikke fundet ordene endnu.

Nu rimer konservatisme jo alt andet lige ikke godt med modernisme eller kreativitet, så det er fuldt ud forståeligt, at Lars Barfoed har nemmere ved at tænke reaktionært end progressivt. Undertegnede er mere på hjemmebane hvad angår fremadrettet tænkning - og formentlig tænkning som sådan - og kan derfor tilbyde sin hjælp til at finde de rette ord til Lars Barfoed.

"Gud": Dette henviser til overtro, religiøs mysticisme, metafysiske forklaringsmodeller og uvidenskabelighed. Personligt foretrækker jeg "mysticisme", men det er et ord, som de færreste helt vil forstå betydningen af. Derfor foreslår jeg som det mindre beskrivende, men bedre alment kommunikerende ord: Religion.

"Konge": Dette signalerer ulighed, ufortjent særret og topstyring. Mange moderne konger og dronninger har i dag aflagt de traditionelle klædestykker og fremtoning, og er i praksis identiske med enhvert ikke demokratisk valgt statsoverhoved, der tillader sig særlige beføjelser, som ikke er befolkningen forundt, og som befolkningen under trusler om straf ikke må sætte sig op imod. I dag kaldes en sådan styreform for et diktatur, og det moderne ord må således være: Diktatur.

"Fædreland": Ordet indebærer både en følelse af tilhørsforhold og en understregning af, at andre ikke hører til her i landet. Mens det ville være passende at oversætte denne understregning med ordet racisme, findes der et ord, der i praksis fører begge betydninger med sig: Nationalisme.

De konservative kerneværdier, der opsummeres i ordene "Gud, Konge og Fædreland", signalerer værdier, der på nudansk kommunikeres langt bedre med ordene: "Religion, diktatur og nationalisme". Blandt mine politiske meningsfæller har vi intet problem med at gennemskue den egentlige betydning af det efterhånden aldrende Konservative slogan, og opsummerer det jævnligt med ord som "skabsfascisme", "Dansk Folkepartis logrende hale", m.v. Det ville dog være yderst velkomment, om de Konservative selv ville sige det lige så tydeligt som vi. Et moderniseret slogan ville kunne kommunikere den fascistiske grundholdning meget effektivt.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 05.03.2011 10:20.

Forrige indlæg: Majestætsfornærmelser

Næste indlæg:Brev til Jesper Langballe

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.