Allah og det indre svin

| 1 Comment |
Lixtal: 43Middel: Dag- og ugeblade
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

Ekstra Bladet bringer en historie om, at en indvandrerkonsulent mener, at muslimer i Danmark bør advares mod, at der benyttes gelatine i medicin, der er udvundet af svin.

Formanden for lægernes praktiserende organisation mener, at det er for langt ude, hvis de skal advare mod den slags, men jeg synes faktisk, det er en glimrende idé. Lad os sætte advarsler på enhver form for medicin, der kan få religiøse mennesker til at afholde sig fra medicinen.

"Denne pille er udvundet gennem videnskabelige studier". Exit kristne.
"Denne pille indeholder gelatine udvundet af svin". Exit muslimer og jøder.
"Denne pille indeholder noget". Exit homøopater.
Osv.

De troende, der ikke modtager deres Darwin award lige på stedet, når de nægter at spise pillerne, kan benytte den mellemliggende periode til at overveje, om Allah og co. virkelig er mere værd end et svin.

Til gengæld kan Ekstra Bladet afsløre, at medicinsk forskning ellers har meget langt fremme i den arabiske verden, da Koranen blev skrevet, for:

Ifølge Koranen er det kun tilladt at spise medicin med svinegelatine, hvis det er absolut livsnødvendigt.

Jeg gad godt se en henvisning til det sted i Koranen, hvor man kan finde den slags præciseringer. Det står sikkert i nærheden af det sted, hvor Koranen opfordrer folk til at styre flyvemaskiner ind i store bygninger.

1 Comment

Vanen tro, skriver EkstraBladet jo ikke noget om, hvad gelatinen rent faktisk bruges til (det er jo bestemt ikke et stof der er *nødvendigt* for medicinens virkning - faktisk bare et tilsætningsstof).

Nu er det jo ikke sådan, at gelatine (og svin generelt) er specielt sundt, så rent generelt ville det da ikke være så ringe, hvis man begyndte at erstatte gelatinen med et andet stivelsesmiddel. Jeg nægter ganske enkelt at tro, at det ville betyde noget særligt for priserne (ellers kunne det måske tages fra de helt ekshorbitante avancer på medicin-området ;-) )

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 12.09.2005 12:20.

Forrige indlæg: Katrina Qaeda

Næste indlæg:Missionærstillingen

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.