Katrina Qaeda

| No Comments |
Lixtal: 51Svær: Debatlitteratur og populærvidenskabelige artikler
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

Var Katrina, der skyllede både New Orleans og USAs potemkinkulisser væk, en udspekuleret terroraktion, eller var det straffen fra en gud eller djævel, der hader USA? Næppe nogen af delene, selv om tankerne da har været fremme blandt samfundets mindre rationelle tænkere.

Til gengæld var prisen for USAs kanalisering af penge til kapitalistiske interesser, at langt flere mennesker døde i New Orleans, end der blev dræbt terroraktionen mod World Trade Center for nogle år siden. Den slags konklusioner må jo give nogle ideer til resultatorienterede mennesker: Hvis et land hænger med røven i vandskorpen, så skal vandet ikke stige meget, før landet drukner.

Hvis målet med terror er chokering og ødelæggelse af kulturelle monumenter, så var aktionen mod World Trade Center-tårnene en succes. Godt nok var prisen for aktionen en ødelæggelse af Irak, men når nu Irak alligevel var en sekulær, profan og rigelig vestligt orienteret slyngel, der ikke var allieret med Al Qaeda, så var det jo ideologiske småpenge; ikke mindst når USA dermed gjorde sig upopulær hos selv forholdsvis positive arabiske lande. Man kan måske sige, at Irak ligefrem var en udmærket pris at betale for USAs renommé i - og til dels også udenfor - den arabiske verden.

Men det til en side. Hvis målet med en terroraktion er udslettelse af så mange menneskeliv som muligt, så viser situationen i New Orleans, at et lands interne selvdestruktion måske kan udnyttes effektivt. Hvis en by ligger under vandspejlet, så er det måske et spørgsmål om at sabotere digerne frem for at rette skytset mod bygninger i byerne. Alene truslen om at gøre det vil kræve en så intens overvågning af digerne, at det vil tære på landets økonomi.

Danmark ville måske ikke kunne oversvømmes, men der er andre muligheder. Vi ville hurtigt kunne mørkelægges, for de seneste års omfattende strømafbrydelser i store dele af Jylland og Sjælland har illustreret, at vi kun har meget få knudepunkter, hvorfra strømmen distribueres til resten af landet. En kratig bombe, eller et kapret fly, for nu at blive i september-ånden, ville kunne gøre underværker.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 12.09.2005 07:12.

Forrige indlæg: Krigeriske religioner

Næste indlæg:Allah og det indre svin

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.