24-års-regel for pensionister

| 1 Comment |
Lixtal: 42Middel: Dag- og ugeblade
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

Berlingske, d. 20/12 2005 - Der skal indføres en 24-års-regel for folkepensionisterne. Sådan lyder et nyt forslag fra regeringspartierne Venstre og de Konservative, støttet af Socialdemokratiet.

Helt konkret betyder forslaget, at folkepensionister fremover skal have været pensioneret i mindst 24 år, før de er berettigede til folkepension. Endvidere skal de dokumentere, at de kan forsørge sig selv. Socialminister Eva Kjer Hansen (V) siger om forslaget:

"Vi har set alt for mange eksempler på, at folk er blevet gamle, så de har kunnet modtage folkepension. Det kan ikke være rimeligt, at resten af Danmarks befolkning skal betale for, at folkepensionister bare kan sidde og blive gamle, uden at de bidrager aktivt til den danske økonomi".

Forslaget vækker harme på venstrefløjen, hvor SFs socialordfører og formand Villy Søvndal raser mod regeringens forslag. Han frygter, at forslaget vil ramme mennesker, der ikke har andre muligheder:

"Det er bare ikke rimeligt. Enhver kan gå hen og blive gammel. Nogle mennesker har ikke andre muligheder end at nå pensionsalderen på et tidspunkt, hvor de ikke længere har arbejde", siger Villy Søvndal.

Også Dansk Folkeparti er modstandere af forslaget. "Vi er nødt til at værne om vore vælgere", siger socialordfører Pia Kristensen, og fortsætter: "Den slags forslag om 24-års-regler er noget, man sætter om undermennesker, og sådan vil vi ikke have, at man tænker om vore vælgere. Vi kan kun acceptere forslaget, hvis regeringen samtidig strammer udlændingepolitikken".

Socialdemokratiets socialordfører Lise von Seelen, der p.t. afløser Mette Frederiksen, deler Villy Søvndals principielle bekymringer, men er ikke bekymret for, at regeringen rammer forkert, idet hun henviser til, at regeringen blandt andet har sikret, at ministerpensionen ikke er i fare.

Regeringen forventer, at forslaget vil blive fulgt op af andre tiltag, herunder krav om, at man skal have været skoleklar i mindst 24 år, før man kan tage imod gratis undervisning i Folkeskolen.

Update kl. 15.35: Socialminister Eva Kjer Hansen har efterfølgende taget afstand fra forslaget, idet hun mener, at det vil føre til større ulighed.

Update kl. 16.15: Socialminister Eva Kjer Hansen støtter igen forslaget, som hun mener vil føre til en bedre økonomi, der vil komme folkepensionisterne til gode.

1 Comment

heh heh

arbejder du på "At tænke sig (ATS)"?? ;-)

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 20.12.2005 16:22.

Forrige indlæg: At terrorbombe sig selv i foden

Næste indlæg:Styr på begreberne

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.