Lad dem dog spise kager

| 1 Comment |
Lixtal: 46Svær: Debatlitteratur og populærvidenskabelige artikler
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

Man kunne godt få mistanke om, at når Velfærdskommissionen er nedsat af regeringen, som er notorisk indvandrerfjendtlig, så vil Velfærdskommissionen indeholde personer, der når frem til løsninger, som skal begrænse indvandring. Men denne mistanke vil jeg ignorere i første omgang.

Hvad jeg derimod ikke vil undlade at kommentere er, at jeg ikke er det mindste overrasket over, at Velfærdskommissionen konkluderer, at et indvandringsstop vil gøre det nemmere for os andre, der ikke har været nødt til at forlade vores hjemland og skabe os en ny tilværelse. Jeg ville såmænd blive overrasket, hvis nogen nåede frem til, at det ligefrem er en god forretning at have indvandrere.

Jeg har bare svært ved at se, at konklusionen kan bruges til noget, for der er jo mange sociale tiltag, der ikke er en god forretning. Er ældrebyrden et problem? Nåja, så må vi jo skære i støtten til de ældre a la New Zealand eller måske reklamere for aktiv dødshjælp. Koster det for mange penge at blive behandlet på et hospital? Jamen så lad os da undersøge forholdene på arbejdsmarkedet for at se, om det kan betale sig at behandle en arbejder, eller om der er raske mennesker, der kan tage den tilskadekomne eller syge arbejders job i stedet. Jeg er sikker på, at der er rigtig mange ikke-overskudsgivende steder i et velfærdssamfund, der kan lukkes eller skæres i.

Men det er ikke så sikkert, at det giver folk en bedre følelse af velfærd, hvis man sparer på de dyre institutioner og services. Indvandrerne, der ikke må komme ind i landet, vil ikke føle nogen velfærd, når vi til den tid roser os selv af vores høje velfærd. Lad dem dog spise kager.

1 Comment

Oplysningen kan bruges til at fratage venstrefløjen og de radigale deres argument om at indvandringen er ønskelig p.g.a. befolkningens aldring.

Dette argument har været brugt heftigt i debatten, skønt de bedst begavede af centrum-venstre-romatikerne længe har vidst at det var løgn.

Mht din ligestilling af fremmede mennesker fra fjerne befolkningsoverskudsproducerende kulturer med danske pensionister, siger den mere om din selvvalgte blindhed end noget andet.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 01.12.2005 12:25.

Forrige indlæg: Børnene og det ødelagte sexliv

Næste indlæg:Kommer der en afstandstagen?

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.