Burgere som mor ikke lavede dem

| No Comments |
Lixtal: 39Middel: Dag- og ugeblade
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

Burgerne på McDonalds og Burger King er fedtede og ulækre, og enhver mor med respekt for sig selv ved, at man kan glæde sine børn med den slags burgere. Desværre ved enhver mor med respekt for sig selv også, at hun kan lave en sundere burger, der smager meget bedre. Men ungerne kan ikke lide mors burgere. Nok smager mors mad bedst, men hendes burgere er en undtagelse.

Her er hemmeligheden, der kan gøre en burger så ulækker, at børnene elsker dem.

Burgerbøfferne blandes af 500 gram hakket oksekød, en skefuld mel, to skefulde vand, et halvt revet løg og en halv teskefuld salt og friskkværnet peber. Stegningen er en af hemmelighederne. For det første skal burgerkødet formes til en pandekager, der er omtrent dobbelt så stor som burgerbollerne, og ikke over en halv centimeter tyk. Burgerbøffen lægges på en meget varm og tør pande (altså uden fedtstof!), og får lov til at trække sig sammen, mens den steger. Så snart den har trukket sig sammen til burger-størrelse, presses den hårdt ned mod panden med paletkniven. Når den har stegt længe nok, vendes den om, og presses ligeledes ned mod panden. Det sidste halve minuts tid af stegningen lægges der en klat smør ovenpå burgerbøffen, der får lov til at trække ind i kødet. De angivne mængder svarer til seks burgerbøffer.

Når burgerne tages af panden, lægges en skive cheddar-ost på dem, som får lov til at blive blød.

Burgerbollerne købes færdige hos købmanden. Deres hemmelighed er, at de ikke skal ristes på en brødrister, for det bliver de tørre og friske af. I stedet skal de varmes i mikrobølgeovnen, så de bliver varme men fugtige og bløde.

Burgeren bygges op af burgerbolle, ketchup, burgerbøf og diverse salater, før der afsluttes med thousand island dressing og burgerbolle. I denne sammenhæng bør der spilles på børnenes tilvænning med de snaskede burgere fra Burger King og McDonalds. Der skal således i salaten helst indgå pickles og et stykke salat, som børnene kan brokke sig over og pille ud af burgeren, før de sætter den til livs.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 20.02.2006 19:00.

Forrige indlæg: Imamerne skal stenes

Næste indlæg:Hvis følelser var et nationalflag

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.