Hvis Fogh skulle være Hitler

| No Comments |
Lixtal: 52Svær: Debatlitteratur og populærvidenskabelige artikler
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

Højrebloggerne er mildt sagt ikke begejstrede for, at deres omend lidt rigeligt ventsreorienterede ideologiske repræsentant, Anders Fogh Rasmussen, er blevet sammenlignet med Hitler. Jeg vil også mene, at det må være et udslag af Godwins lov, der er på spil. Vi har jo f.eks. ikke bygget koncentrationslejre til flygtninge, og selv om nogle måske ville mene, at det ikke er meget galt, at flygtningelejrene og retsforholdene i disse burde lede tankerne hen på koncentrationslejre, så skal vi huske, at regeringen jo ikke ligefrem prøver at internere folk i lejrene. Tværtimod prøver regeringen jo med næsten enhver tænkelig undskyldning at forhindre, at der skal komme folk ind i lejrene.

Nåh, hvis man skulle sammenligne nogen med Hitler, så ville det være en person, der på den ene side foregav at være folkelig, mens han i praksis støttede industriens interesser, som Hitler f.eks. forklarede repræsentanterne for den tyske stålindustri, da de undrede sig over, at Hitler førte sig frem som folkets mand.

Man ville nok også kræve, at personen støttede sig kraftigt af stemmer, der blev høstet gennem en racistisk ideologi, retorik og propaganda rettet mod en syndebuk, og som fører en nationalistisk politik, der aktivt søger at undgå besmittelse af den såkaldte nationale kulturarv. Man ville også kræve, at vedkommende støttede sig til en ideologi, der havde stærke fællestræk med den socialdarwinisme, som Hitler troede på, såsom liberalistisk politik om fri markedsøkonomi og konkurrence, hvor den stærkeste har retten til at overleve.

Man ville også forvente, at personen forhold sig støttende eller neutral om medier, der viderebragte hans synspunkter, mens han ellers ikke ville holde sig tilbage for at skælde ud på folk, der modarbejdede ham.

Den slags ville man forhåbentlig aldrig beskylde Anders Fogh Rasmussen for.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 21.03.2006 11:58.

Forrige indlæg: Udemokratiske muslimer

Næste indlæg:Ikke noget de troede ... eller vidste

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.