Fjern Asmaa Abdol-Hamid

| 5 Comments | 1 TrackBack |
Lixtal: 43Middel: Dag- og ugeblade
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

Jeg vil godt gå højrefløjens islamofobers ærinde et øjeblik. Jeg mener nemlig ligesom dem, at Asmaa Abdol-Hamid bør fjernes fra fjernsynets sendeflade. Vi har ikke brug for religiøs propaganda fra TV'et.

Men lad os nu lige tage tingene i den rækkefølge, de kommer. Inden vi fjerner Asmaa Abdol-Hamid, hvilket vi selvfølgelig ikke et øjeblik skal glemme, så er der også lige nogle andre religiøse propagandører, der skal væk.

Jeg vil f.eks. godt have, at Bubber undlader at invitere de præster, som han så tit har inviteret til sine børneprogrammer. Medieluderen Sørine Godtfredsen skal også væk fra programmet "Smagsdommerne". Kristne folketingspolitikere og politikere, der bekender sig til kristne livssyn eller de kristne grundværdier (såsom dem, der henvises til i partiprogrammerne for Venstre, Konservative og DF) skal også fjernes fra sendefladen.

Det giver sig selv, at hele TV-programmer såsom "Før søndagen" skal afvikles hurtigst muligt. Tilsvarende skal alle sektioner i landets aviser, der omtaler kirkelige anliggender, forbydes. Nu vi er i gang, så vil jeg også gerne have forhindret, at mine skattekroner går til betaling af præsternes løn og teologernes SU.

Der er meget at tage fat på, før Asmaa Abdol-Hamid bliver fjernet. Men fjernes skal hun.

1 TrackBack

Now you know that Danes are hypocrites from MENJ's Critical Thoughts on 08.04.2006 15:43

When the blasphemy cartoons first appeared in a Danish newspaper, everyone was rushing to the side of the Danes and protect their so-called “freedom of expression”. But when a Muslim Dane TV presenter appeared in a hijab, the Danes made s... Read More

5 Comments

Jeg er helt uenig med dig: Jeg har ikke noget mod religiøse eller fremmedkulturelle symboler i det offentlige rum, og ville heller ikke have noget problem med en kvinde med kors om halsen eller en jøde med kalot som leder af et debatprogram.

Men jeg *har* noget imod en ensidig hez mod én bestemt religions symboler, som vi ser i denne sag, mens andre skal gå fri.

Måske det var på tide at afkristne Danmark - tage korset ud af flaget (og erstatte det med en ravn som symbol på visdom).

Helt uenige er vi vel ikke, for jeg er jo også modstander af den ensidige hetz.

Der, hvor vi måske er uenige, er når du tilsyneladende mener, at der skal være plads til religiøs propaganda (whatever om symbolerne). Jeg går nemlig ind for fuld "equal opportunity", hvor enhver religiøs person bør hetzes væk. Ikke kun Asmaa Abdol-Hamid, men også Asmaa Abdol-Hamid.

Hvad er det i korset der skræmmer jer sådan? Det danske flag er en ældgammel tradition og ser smukt ud. At der er et kors afspejler muligvis vor kristne historie. Er det ikke en smule overreaktion at nedlægge flaget af hensyn til nogle menneskers principielle modstand mod religion?

Er de mindre gruppers interesser så vigtige, at det store flertal, som befinder sig godt ved det fælles (festlige) identitetsmærke, skal vige?

Jeg skal ikke kunne tale for Carsten, men som det fremgår af mit indlæg, så er min modstand mod det kristne kors lige så stor som min modstand mod dem muslimske halvmåne. De symboliserer begge en ideologi, der går ud på at kvæle mennesket som det dyr, det nu engang er, og i stedet underlægge det en magt, som ikke findes, men som i høj grad bruges til at manipulere masserne med.

Du ville sikkert afsky at leve under et muslimsk styre, og det ville jeg også. Det er fordi der indgår en række værdier og traditioner i Islam, som vi ikke ville bryde os om, fordi de ville have en direkte indflydelse på vores mulighed for at leve, som vi selv ønskede.

For mig er det imidlertid ikke blot Islam, der er er vanvittig på det punkt. Jeg har det på samme måde med kristendommen her i landet. Kristendommen får her i landet også udtryk som en udtalt nationalisme, og ligesom jeg ikke bryder mig om andre landes ekstreme nationalisme, så kan jeg heller ikke lide at se det her i landet. Med det, som den danske højrefløj (herunder de Konservative og Venstre) lægger ind under "danskhed" er jeg ikke dansker, og jeg vil derfor nødigt skulle indrette mig efter en fremtidig lovgivning, der særligt tilgodeser "rigtige danskere". Hvis alt dette skal symboliseres med det danske flag, så kan det ikke blive brændt for tidligt.

Èn ting har du tilsyneladende ikke forstået meget af - og det er, hvad religion og i særdeleshed kristendom er. HVis der er nogen der er i fare for at blive manipuleret, så er det dig. Det er for langt ude... Tænk at have sådan en skræk for værdier og symboler. Og tænk at have forstået så lidt af, hvad den protestantiske kristendom er. Prøv engang måske at forestil dig, at man kunne tage tingene /kristendommen knap så bogstaveligt, som du gør. At kristendom og nationalisme pr definition hører sammen - det er det latterligste jeg har hørt idag.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 06.04.2006 07:07.

Forrige indlæg: Kim Møller ekskluderet fra Dansk Front

Næste indlæg:Da Jesus gik på vandet

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.