Venstre indfører spanskrør i skolen

| 7 Comments |
Lixtal: 42Middel: Dag- og ugeblade
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

Jyllands Posten, d. 22/4 2006 — Venstre vil genindføre spanskrøret som indlæringsmiddel i den danske Folkeskole. Det fremgår af et lovforslag, som forventes at blive vedtaget af regeringen i næste uge sammen med regeringspartneren Dansk Folkeparti og støttepartiet de Konservative.

Spanskrør
Venstre vil genindføre spanskrøret som en dansk kulturtradition.
Kirkeundervisningsminister Bertel Haarder (V) forklarer, at spanskrøret vil sikre, at Folkeskolen lever op til regeringens målsætninger for eleverne. "Det er vigtigt, at skolen giver eleverne en forståelse for den danske kultur. Og her skal du forstå, at spanskrøret er en vigtig del af den danske kulturarv. Børnene vil på en gang lære en god dansk tradition og samtidig vil vi få straffet de elever, som ikke lærer nok. Vi har slet ikke råd til at lade være", siger Bertel Haarder.

Bertel Haarder mener også, at spanskrøret vil fremme integrationen af nydanske elever. "Deres barbariske og primitive kultur har gjort, at det eneste, den slags børn forstår, er straf. Spanskrøret vil sikre, at de får lært noget. Det vil skille fårene fra bukkene, for så finder vi også hurtigt ud af, hvilke elever, der virkelig er interesserede i at lære noget om dansk kultur, og hvem der modarbejder os. Spanskrøret skal snart få vist, at der findes et dansk sprog, som de tosprogede elever kan forstå."

Formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, er fortørnet over forslaget, og henviser til, at en lang række videnskabelige undersøgelser i såvel Danmark som udlandet advarer mod brugen af korporlig straf i skolen, og at elevernes motivation og glæde for indlæring er steget markant, siden den danske skole forbød spanskrøret og lignende midler.

Bertel Haarder er dog upåvirket af kritikken. "Det er muligt, at videnskaben siger sådan. Men det er jo bare deres holdning, og den skal de da have lov til at have. Jeg har selv gået i den gamle skole, og har en anden holdning, som kan være lige så god som faglig og vidensbaseret indsigt. Dengang lærte vi noget i stedet for at tale om tingene eller tænke over tingene, og vi forstod at gøre, som der blev sagt."

"Vi elsker jo vores børn. Derfor tugter vi dem, mens de er børn, så de ikke bliver kriminelle, når de vokser op og opdager, at der findes andre, humanistiske livssyn. Vi gør det for børnenes skyld. Den danske Folkekirke bygger på Luthersk-evangelsk protestantisme, og det er hans kristne næstekærlighed, vi skal føre videre i et land, der bygger på Luthers prostetantiske lære. Disse værdier har Venstre altid kæmpet for, og det skal vi også gøre i den danske Folkeskole", tilføjer Bertel Haarder.

På længere sigt vil regeringen også indføre spanskrøret på de højere læreanstalter. Her har regeringen længe strammet disciplinen med såkaldte stokkemetoder, hvor studerende f.eks. bliver straffet økonomisk, hvis ikke de gennemfører på normeret tid. "Det er kun rimeligt, at vi udviser konsekvens overfor en kulturelt forvirret ungdom og indfører spanskrør over hele linien", siger Bertel Haarder til Jyllands Posten.

7 Comments

Ja, det måtte jo komme før eller siden...

Hmmm -- overvejer at søge ind på seminariet. At undervise virker pludseligt mere tiltalende på mig :-)

At dømme efter farvekvaliteten på fotoet, så er det vist ikke fra Venstres historiske arkiver?

Ubekræftede rygter siger, at billedet er taget fra et af Flemming Oppfeldts arkiver. Der er imidlertid grund til at betvivle dette, idet personen ser ud til såvel at være af hunkøn, og i øvrigt over 10 år.

normalt er jeg ikke en tilhænger af Bertel Haarder grunde hans uderrigs politik men i dette tilfelde er der for mig ingen tvivl.
Det danske skole system trænger til at strames op et par klask i numsen for at få ro i kladsen vil ingen tage skade af Da jeg i sin tid gik i skole blev vi afstraffet i front af kladsen med bukserne nede vilket i virkeligheden var den største straf hvad resten af kladsen kunde se blev efekten af lærens slag i våres bare numse vad de fleste af os ikke stolte af.

Dine pædagogiske erfaringer fra din skoletid lærte dig tydeligvis ikke at stave, så dit indlæg er ikke just det mest overbevisende argument for den korporlige metodes effektivitet.

Eleverne tager ingen skade af nogle rap i halen med spanskrør. Jeg fik selv med spanskrøret i strambuksstilling, da jeg gik i skole.
Det er ikke nemt med diciplinen nu til i klasserne, så det skal nok hjælpe med nogle rap i numsen i bukket stilling - strambuksstilling.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 22.04.2006 08:26.

Forrige indlæg: Koranen opfordrer til terror

Næste indlæg:Hvad får mig til at skifte læge?

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.