Martin Henriksens vision

| No Comments |
Lixtal: 49Svær: Debatlitteratur og populærvidenskabelige artikler
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

Der var engang en mand med en vision. Han ønskede, at hans land udviklede en stærk kultur, idet han var bange for den degenerering, som et barbarisk folkefærd bragte til landet, og som truede med at udavle hans lands stolte race.

Mens det var alle voksnes opgave at værne mod de fremmede, måtte også børnene opdrages således, at de kunne være det herrefolk, som manden drømte om, at han tilhørte.

I skolerne skulle børnene have idræt, så de kunne få styrke og lære disciplin, og de skulle have undervisning i latin, fordi det på én gang gav børnene en slægtskabsfølelse med det store, romerske rige, og samtidig lærte dem grammatiske regler, så de havde lettere ved at lære de svære tyske bøjninger.

Det var også vigtigt, at børnene i skolerne sang sange, der opbyggede deres moral; bedst af alt var sange af forfattere, der opmuntrede til nationalitetsfølelse mod barbarerne.

Med tiden fik manden også den idé, at teen-agere skulle på en slags spejderlejre, hvor de kunne boltre sig og lære nye ting.

Drenge, som udviste naturligt talent, fik altid mulighed for at stå for ledelsen af eleverne i det pågældende fag, så alle fik lært at adlyde, når der var en leder, samt stå for ledelsen, når der ikke var nogen. Man kunne altid se, hvem der var ledere, for lederne fik ordener på uniformerne, der viste deres status.

Det var vigtigt, at de unge var kønsopdelt i lejrene, for det kunne ikke gå, at de unge havde sex med hinanden. Sex var noget, der ødelagde moralen, og det var jo et velkendt fænomen, at de barbariske undermennesker havde et perverteret forhold til sex.

En mæt og velafbollet mand gør som bekendt ingen kriger, og spejderlejrene havde til formål at lære børnene den disciplin og udholdenhed, der på sigt skulle gøre dem til trofaste landsmænd, der var parate til at forsvare deres land mod såvel den barbariske fjende som venstrefløjen. Drengene fik god motion, for de gik lange ture, hvor de sang opmuntrende sange. Når drengene bestod deres afsluttende eksamen, fik de en flot spejderkniv med teksten "Blod og ære!" indgraveret i stålet.

Kønsopdelingen var også nødvendig, fordi pigerne jo skulle lære helt andre ting end drengene. De kommende voksne kvinders opgave var at opretholde deres kommende mænd både fysisk og åndeligt, samt sørge for opfostringen af nye stærke unge, og pigerne fik derfor undervisning i børneopdragelse, kristendom og madlavning.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 10.04.2007 18:57.

Forrige indlæg: Nekrologers moralske indhold

Næste indlæg:Linux som erstatning til Windows

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.