Dansk Folkeparti oprørt over halalslagtet svinekam

| No Comments |
Lixtal: 52Svær: Debatlitteratur og populærvidenskabelige artikler
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

Jyllands-Posten, d. 21/3 2008 — Dansk Folkeparti er oprørt over, at Føtex er begyndt at markedsføre halalslagtet svinekam.

halal-svinekam.jpg

Det nye produkt er et forsøg på at lokke flere kunder til bu­tik­ker­ne, og er i første omgang på for­søgs­sta­di­et. Hvis den ha­lalslag­te­de svi­ne­kam kan lokke mus­li­mer til Føtex, vil Dansk Su­per­mar­ked Gruppen udvide salget til dets øvrige sel­ska­ber, for­kla­rer en tals­mand fra Dansk Su­per­mar­ked Gruppen til avisen.

Skarp kritik fra DF
Men det vil Dansk Fol­ke­par­ti have sat en stopper for i en fart. Dansk Fol­ke­par­tis Peter Skaarup kri­ti­se­rer i skarpe ven­din­ger Dansk Su­per­mar­ked Grup­pens be­slut­ning om at sælge ha­lalslag­tet svi­ne­kam:
»Det er slemt nok, at de danske su­per­mar­ke­der kommer til at ligne de rene ind­van­drer­ba­za­rer, hvor fru Hansen ikke længere kan føle sig tryg ved at købe ind, når hun er omgivet af is­la­mi­ster«, siger Peter Skaarup til Jyl­lands-Posten.


Mistænker islamistisk lobby

Peter Skaarup mener, at Dansk Supermarked Gruppen må være blevet presset til beslutningen af islamistiske lobbyister: »De har valgt at sætte ind lige der, hvor de ved, det gør allermest ondt på os. Svinet er et fundamentet i dansk kultur. Vi vil ikke findes os i at blive hånet på den måde, og det skal der sættes en stopper for«, siger retsordfører Peter Skaarup.
Intet med politik at gøre
Dansk Supermarked Gruppen afviser at være blevet påvirket politisk eller religiøst. »Det nye tilbud er et forsøg på at afprøve nye markeder, og er et nyt tilbud til helt nye kunder«, hedder det i en pressemeddelelse fra Dansk Supermarked Gruppen.
De øvrige regeringspartier ser med nogen skepsis på forsøget, men Venstres udenrigshandelsordfører Rikke Hvilshøj byder forsøget lunkent velkomment: »Det er muligt, at det kan blive en god eksportvare, men det må aldrig blive til en form for imødekommenhed overfor fremmede kulturer«, siger Rikke Hvilshøj til Jyllands-Posten.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 21.03.2008 15:24.

Forrige indlæg: Højreekstremisternes hammer

Næste indlæg:Retspraksis på kanten af loven

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.