Mine foretrukne Firefox-udvidelser

| No Comments |
Lixtal: 44Middel: Dag- og ugeblade
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

En af de store styrker ved webbrowseren Firefox i forhold til Internet Explorer er - foruden dens mindre tilgivende form overfor skadelige websteder - Firefox's mulighed for udvidelser. Her er mine foretrukne udvidelser til Firefox:

addon-foxmarks.gif

Foxmarks til synkronisering af bookmarks mellem browserne på forskellige computere. Foxmarks holder mine bookmarks på min hjemmecomputer, min bærbare og min arbejdscomputer opdaterede i forhold til hinanden, så hvis jeg f.eks. tilføjer et bookmark på min arbejdscomputer, er det også tilgængeligt på min hjemmecomputer, når jeg kommer hjem. Foxmarks benytter som udgangspunkt en konto på Foxmarks' egen hjemmeside, men man kan sagtens benytte sin egen WebDAV- eller FTP-server i stedet.

addon-wizz.jpg

Wizz til læsning af blog-feeds. Når du besøger en side, og du regner med, at den har et feed, klikker du på "Feed-søgning"-knappen. Wizz åbner nu et vindue med fundne RSS, Atom eller OPML feeds, som du kan trække og slippe ned i f.eks. Wizz-sidebar'en. Wizz holder styr på dine feeds vha. almindelige bookmarks. Hvis du samtidig benytter Foxmarks, betyder det, at dine Wizz-feeds bliver kopieret mellem dine browsere.

addon-su.pngStumbleUpon, som er en form for automatisk vedligehold og udvælgelse af websider. StumbleUpon benytter sig af, at et meget stort antal brugere kan vende tommelfingeren op eller ned for websider rundt omkring, og afhængigt af deres valg og dine foretrukne kategorier kan du få foreslået interessante websider samt læse og skrive reviews af websiderne.

addon-ietab.jpg

IE Tab gør det muligt for mig at benytte websider, som kun kan vises på Internet Explorer. Jeg har ikke behov for det på min hjemmecomputer, men på min arbejdsplads er en del af vores intranet baseret på Microsofts proprietære services, og kræver således Internet Explorer. Med IE Tab behøver jeg ikke starte Internet Explorer særskilt, men kan se siderne via Firefox. Det er ikke ideelt, men det hjælper.

addon-internote.png

Internote lader dig skrive noter for websider, du besøger, og som bliver vist, næste gang du besøger siden. Det er meget brugbart, hvis der er noget, du gerne vil være opmærksom på ved næste forsøg, eller hvis der er noget, du f.eks. vil skrive, hvad det lige præcis er, du finder bemærkelsesværdigt ved websiden. Du kan tilføje flere noter til hver webside. Desværre holder noterne sig ikke opdaterede på tværs af af forskellige computere, ligesom det er muligt for Wizz vha. Foxmarks, men det er muligt at eksportere dem, så du har en backup.

addon-tor.png

Torbutton er en nem måde at benytte sig af tor på Firefox, så du kan surfe anonymt, uden at nogen kan aflytte din færden. Denne udvidelse gør det meget nemt at slå anonym browsing til og fra. Som sideeffekt blokeres der også for en række reklamer, idet de også logger din færden.

Endvidere er jeg også glad for Firebug, som er en stor hjælp i web-udvikling, men for den almindelige bruger har det ikke nogen større værdi.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 02.03.2008 07:13.

Forrige indlæg: Skizofren retsopfattelse

Næste indlæg:Ordene, der sagde mere end 12 billeder

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.