Straf, straffere, straffest

| 4 Comments |
Lixtal: 43Middel: Dag- og ugeblade
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook
I forlængelse af det forrige indlæg her på bloggen noterer jeg mig, at i diskussionerne rundt omkring i diverse fora er der en tendens til, at de højreorienterede nærmest opretter konkurrencer, der går ud på at sige det højeste tal: Jo flere år i spjældet, man kan sige, at den 16-årige voldsmand bør have, desto bedre er man åbenbart. Hvis man kan trumfe det med tortur og andre metoder, der heller ikke hører til i et civiliseret retssystem, så er det helt perfekt.

Det er svært at være på venstrefløjen i sådan en konkurrence. Her går man og foreslår, at i stedet for at kaste energi efter højere straffe, så ville indsatsen (især i payback for vi, der ikke er kriminelle) være bedre brugt på forhindre, at den slags situationer opstår. Vi foretrækker, at der bliver taget fat i en sådan rod langt tidligere, hvor det er muligt at rette op på ham med beherskede ressourcer. Vi foretrækker, at man prøver at finde en "straf", der har en resocialiserende og reformerende effekt.

Men det er helt klart ikke højrefløjskosher. Her hedder det højere straf, eller også er man en pussy.

4 Comments

Hvad er det helt konkret du foretrækker?

Hvordan tager man konkret fat på roden, inden han får rodet sig ud i et mord?
Hvordan genkender man ham som er en potentiel morder?
Hvilken form for behersket straf virker resocialiserende på rødder, der tramper tilfældige menneskers kranier itu, og efterfølgende praler med gerningen overfor vennerne?

"Noget ved vi dog, og det er at eksperterne fraråder højere straffe."

Wolf, hvem er disse eksperter, og hvad har de af baggrund? Vil du henvise til undersøgelser?

"Jeg har tiltro til, at socialarbejdere og pædagoger ville kunne være sat ind, længe før han udviklede sig til et problem."

Det har jeg ikke, og jeg har hen ved 20 års erfaring i "systemet" Sagen er, at de er mere eller mindre magtesløse, og det tror jeg er årsagen til, at tiden nu kalder på længere straffe. Bemærk, jeg argumenterer ikke for længere straffe, jeg starter bare med at konstatere, at her er et problem, og det er stort.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 11.08.2008 16:16.

Forrige indlæg: 16-årig til galgen

Næste indlæg:Regnbue-march

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.