Facebook-grupper ændrer verden

| 1 Comment |
Lixtal: 40Middel: Dag- og ugeblade
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook
ComputerWorld, d. 14/1 2009 - Facebook-grupper ændrer verden.

Det sociale netværk Facebook har ikke blot stor indflydelse på mange menneskers privatliv, men kan også ændre verden, viser ny undersøgelse.

Det var den kun 15 år gamle Anja Trægård, der bragte forskerne på sporet, da hun opdagede, at en Facebook-gruppe, som hun havde opdaget, havde den ønskede virkning.

»Jeg havde altså lavet lisom den der gruppe, altså, hvor folk kunne melde sig til, for at jeg kunne være med i X-Faktor, og der var altså en masse, der meldte sig i den, og så pludselig var der rigtig mange, og nu har jeg været til audiser.. årdin..., altså til prøve der. Ved X-Faktor altså«, fortæller Anja Trægård.

Anja Trægård bestod ikke sin audition, men hun er overbevist om, at hun nok skal komme i betragtning:

»Nu har jeg oprettet en gruppe for folk, som synes jeg skal vinde i X-Faktor. Det er psykovildt at tænke på, at den slags kan kade sig gøre«.

Forskere ved Københavns Universitet har undersøgt Anja Trægårds opdagelse indgående, og prof. Benjamin Falsum, der har stået bag undersøgelsen, mener at Anja Trægårds opdagelse giver anledning til at se Facebook-grupper i et helt nyt lys:

»Hidtil har vi opfattet de mange medlemskaber af Facebook-grupper som en form for uforpligtende og gratis følelse af at gøre en forskel. Det, som vi nu ser, er at det faktisk betyder noget. Jeg er derfor sikker på, at de mange støttegrupper for børn i Gaza eller støttegrupper mod fattigdom i verden vil gøre en stor forskel i fremtiden. I stedet for at skulle ud og gøre en reel indsats kan folk simpelthen fremover nøjes med melde sig til en Facebook-gruppe«, siger Benjamin Falsum til ComputerWorld.

Forskerne vil nu undersøge, om også andre netværkstjenester har samme effekt, eller om virkningen er begrænset til Facebook.

Læs også: Sikkerhedsansatte indebrændt i firewall-beskyttet bygning.

1 Comment

Det er selvfølgelig et fænomen der udelukkende gælder for Facebook, det er klart. Alle andre netværksydelser er omsonste, og det eneste man har brug for er at se sig selv blive set. X-Faktor er nemlig også fedt, ja.

Nå, nu skal jeg se Vild Med Dans, som er et sjovt show der handler om at se på nogen der vil ses. Når jeg har set det skal jeg mødes med mine venner på Facebook, så vi kan få set lidt mere til hinanden.

Til sidst vi råbe højt i kor:

"Se mig! Se mig Se mig!"

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 14.01.2009 10:03.

Forrige indlæg: Innuendo

Næste indlæg:Lykken i moders favn

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.