Kerneværdier på blot 14 ord

| 4 Comments |
Lixtal: 46Svær: Debatlitteratur og populærvidenskabelige artikler
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

Rune Engelbreth skriver på sin blog en tekst om Dansk Folkepartis usædvanlige evne til at fastholde deres kerneværdier i forhold til andre partier i dansk politik. Partiet tænker langsigtet, og i den langsigtede plan betyder det ikke noget, at de svinger lidt frem og tilbage, afhængigt af, hvordan Gallup-vinden nu måtte blæse. Runes tekst kan således koges ned til en enkelt sætning: Dansk Folkeparti har en fast vision, og al deres populisme har til hensigt at sikre, at de kan leve op til denne vision.

Lad mig foreslå, hvad denne vision er. Der skal indgå Dansk Folkepartis nationalisme og racisme, samt deres specielle form for kristendom. Endvidere skal der i visionen indgå, at alt har til hensigt at leve op til visionen:

Dansk Folkepartis mere beskrivende logo

"Vi kæmper for vores races og folks fortsatte beståen og reproduktion, en sikker opvækst for vores børn, og for vort lands frihed og uafhængighed, så vort folk kan opfylde den opgave, vor Skaber har pålagt os. Hver tanke og idé, hver lov og al viden skal sikre denne vision. Alt skal forholdes til denne vision og anvendes eller forkastes for dets anvendelighed".

Hvis det underforstås, at alt skal sikre visionen, kan blot 14 ord beskrive den politik, Dansk Folkeparti har fastholdt i så mange år: "Vi skal sikre vort folks eksistens, samt en sikker fremtid for hvide, kristne børn".

Det er da en nem vision, som er til at huske. Og når man ser på Dansk Folkepartis slåen på familiens vigtighed for børnene, deres angst for "udavl" af den danske race, deres intense kristendom, deres modstand mod regler, der er vedtaget udenfor landets grænser af EU og FN, deres forsøg på at afvise forskning, der ikke går i deres ønskede retning, osv. osv., så består Dansk Folkepartis politik af tiltag, der har til formål at leve op til en vision, der kan skrives så kort.

4 Comments

Jeg er ikke kristen. Jeg har ikke engang kristen baggrund, og jeg har aldrig følt mig personligt chikaneret af DF. Camre har ikke-hvide familiemedlemmer. Espersen har en ikke-kristen kone. Der skal nok være nogen af dem der har adopteret søde, små koreanere. DF's bemkymrings-sfære er langt bredere end hvide og kristne børn, og hvis vi skal DF til livs (og det skal vi), så ville et minimum af realisme være gavnligt blandt os DF-kritikere.

Ja, DF har mange specifikt kristne tiltag. Det ændrer ikke ved at deres bekymrings-sfære er bredere end hvide, kristne børn, som du påstår.

Jeg skal nok lade være med at tro at nazister og fascister ikke er noget der ligner mennesker.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 04.01.2009 14:45.

Forrige indlæg: Idioterne

Næste indlæg:Spørgsmål til militærhistorikerne

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.