TV2 genudsender kristen propaganda for børn

| 4 Comments |
Lixtal: 58Meget svær: Faglitteratur, afhandlinger, lærebøger, lovtekster
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook
TV2 har besluttet at genudsende julekalenderen "Jesus og Josefine". Det var denne udsendelse, der gav anledning til det allerførste indlæg på denne blog, som fik bloggen eksponeret i TV2 Nyhederne, hvor en af julekalenderens forfattere blev konfronteret med spørgsmål, som han gjorde meget ud af at undvige.

Dengang måtte Aminas kritik nødvendigvis være en smule spekulativ, men nu ved vi alle mere om julekalenderen.

Det blev blandt andet tydeligt, at "Jesus og Josefine" virkelig var en religiøs vodkanisse til de små børn, idet medforfatteren, Bo Hr. Hansen, har givet udtryk for, at han ønskede at udbrede det kristne budskab ved hjælp af julekalenderen - stik imod hans forklaring i nyhederne i øvrigt.

I efterspillet har kristne grupperinger også genkendt den stærke kristne propaganda i en sådan grad, at en af dem benyttede "Jesus og Josefine" samt den ene af seriens bagmænd i deres løbesedler, og julekalenderen bliver også benyttet til undervisning af konfirmander samt pushet til skolerne til undervisning i kristendom. Bubber (den ene bagmand) har også bidraget til den fundamentalistiske kristne gruppe "Evangelist", hvor han forklarer, hvordan han benyttede "Jesus og Josefine" som propaganda.

Hvis ikke det var tydeligt, at der var tale om religiøs propaganda mod børn allerede i omtalen af "Jesus og Josefine" i 2003, da julekalenderen blev introduceret, må en eventuel tvivl være fjernet i dag. Både de kristne grupperingers glæde for serien og forfatterens egne udtalelser beviser det.

4 Comments

Tjah, så skulle enhver tvivl være manet i jorden :-)

Er det vigtigt? Hvis propaganda er af høj kunstnerisk kvalitet, og målgruppen (her forældrene) let kan afkode budskabet, kan vi vel tillade os at nyde indholdet.

En vodkaklovn er, så vidt jeg husker, fra en reklame for et formiddagsblad.

Min ynglingsinstruktør på koreansk er Kim Ki Duk, hvis film kun kan karekteriseres som buddhistisk propaganda.

Hvis jeg kendte til noget muslimsk børnepropaganda af høj kvalitet, ville jeg bestemt ikke forhindre mine unger i at nyde det glade budskab.

Det eneste virkelig suspekte er, at forfatterne ikke ærligt vedstår sig propagandagenren.

MVH
/Uffe

Dybt kvalmende. Det værste i mine øjne er næsten, at det jo i sagens natur er en pladderkristendom, der bliver reklameret for. Jeg så ikke så meget, men det forekom mig, at der var Satan, der havde som mål, at omstyrte denne verden for at den kunne genopstå som grå og ensformig. Jojo.

En reklame for egentlig kristendom ville jo ligesom heller ikke være for børn ...

Så vidt jeg husker, var det vel nærmest polyteisterne, der stod for det skud, idet det argumenteredes, at hvis der ej kun er een gud, hvem kan da siges ikke at være gud. Og hvis man er gud, kan man gøre, som det passer en (eller noget lignende pis fra en cand. theols speciale).


Men jeg vil lade det ligge. Kan ikke huske det klart, så måske sammenlagt et kvarter, og jeg påtænker ikke at anskaffe mig et mavesår ved at se noget i år. Til Helvede med Bubber!


Men jeg kunne nu godt fanatasere lidt om en gnostisk julekalender ...

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 30.06.2009 10:02.

Forrige indlæg: Med Windows til præsentation af geocaching

Næste indlæg:Danser med forbrydere

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.