Lige til en Oscar

| No Comments |
Lixtal: 48Svær: Debatlitteratur og populærvidenskabelige artikler
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

Politivold ved angreb pÃ¥ Brorsons KirkeDet startede med an­kla­ger om, at po­li­ti­et havde været vol­de­li­ge i for­bin­del­se med an­hol­del­sen af ira­ker­ne i Br­or­sons kirke. Vi­de­op­ta­gel­ser­ne af en men­ne­ske­mæng­de, der non­cha­lant blev over­sprøjtet med pe­ber­spray, og af en pige, der fik knip­pelslag både mens hun lå ned, og da hun flyg­te­de, var mildt sagt do­ku­men­ta­tion nok.

Po­li­ti­et valgte dog at bringe et part­sind­læg i form af po­li­tiets egne op­ta­gel­ser inde fra Br­or­sons kirke. (At dette kan være i kon­flikt med per­son­da­ta­loven, fordi of­fent­li­ge myn­dig­he­der ikke må benytte ind­sam­l­de op­lys­nin­ger til andet end de, de var be­reg­net, det lader vi lige ligge denne gang.) Her så man ganske ty­de­ligt, hvordan po­li­ti­et - i hvert fald under op­ta­gel­ser­ne - opførte sig fre­de­ligt i kirken.

Desværre kunne politiet ikke dokumentere, at de også var generelt fredelige den nat, for i en muligvis ikke helt fredelig situation havde en betjent hævet en knippel og slået kameraet i stykker. Derfor kunne politiet ikke filme længere, forklarede politiet.

Denne forklaring kunne man godt mistænke for at være i familie med "katten åd mit hjemmearbejde", og det tog da også kun ganske kort tid, før private optagelser afslørede, hvordan en betjent fortsat filmede løs trods politiets forklaring om det ituslagne kamera. Selvsamme dokumentation gør det også lidt svært at tro på politiets forklaring om, at de slet ikke havde planlagt at filme udenfor kirken, og derfor heller ikke havde gjort det.

I det hele taget virker politiets forklaringer lidt mærkelige og temmelig skiftende, for i følge politiet har kameraet være slukket udenfor kirken, hvorpå det blev smadret af en knippel og lagt ind på et bagsæde. Altså vel at mærke efter at det åbenbart tidligere var blevet smadret, da politiet tumlede ud af en dør. Det havde også været planen, at politiet kun ville filme i kirken, men samtidig også planen, at politiet ville filme både inde i kirken og udenfor. Information har opsummeret de skiftende forklaringer.

Politikommissær Lars Borg ser slet ikke noget problem:

Jeg vil sige det på den måde, at for den rene er alting rent. Og jeg kan fortælle dig, at vi ikke har noget at skjule. Men hvis man absolut vil misforstå og være mistænkelig, hvilket nogle er over for politiet, så er det da deres sag.
Lars Borg til Information

Hvis man absolut vil! Enhver med en smule omløb i hovedet bør have begrundet mistanke om, at politiet dækker over noget, når forklaringerne er så omskiftende, især når der jo er dokumentation for politiets brutalitet.

Update 4. sept. kl. 13.50: Politiet erkender nu, at de alligevel har optagelser udenfor kirken. Hvad er det man siger indenfor fodbold, når en fodboldspiller foregiver at være udsat for forkert behandling for at vinde en fordel i kampen - kalder man det ikke at filme?

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 04.09.2009 08:22.

Forrige indlæg: Bevarbart affald

Næste indlæg:Næstekærlighedens ulidelige lethed

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.