At koge et flertal af frøer

| 2 Comments |
Lixtal: 43Middel: Dag- og ugeblade
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook
Det siges, at det er muligt at dræbe en frø, uden at den bliver klar over det, hvis man koger den langsomt. Smider man en frø i kogende vand, vil den straks kæmpe imod. Men hvis man lader temperaturen stige langsomt, vænner den sig til temperaturen, og selv om den lider, opdager den ikke, hvad der er galt.

En af de ting, der gør mig om muligt mere bekymret, end at politiet overhovedet kunne sættes i stand til at anholde så mange åbenlyst uskyldige, er den undskyldning, folk nu hæfter sig ved: Nemlig undskyldningen om, at fordi der er nogle få ballademagere, som ødelægger det hele, kan politiet tillade sig hvadsomhelst. Altså at nogle få idioter er tilstrækkeligt til at give politiet frie hænder til at bagbinde folk og tvinge dem til at sidde i timevis på frostkold asfalt, hvor de besvimer og pisser ned af sig selv.

Lad den stå i tankerne et øjeblik. Og nævn så nogle steder, hvor der ikke findes nogle få idioter. Og tænk på, hvilken behændig undskyldning, de vil kunne udgøre. Nogle få idiotiske muslimer? Ud med alle muslimerne! Nogle få idioter, der forsøger sig med terror? Overvåg hele samfundet! Alle kender til idioter, de helst vil undgå. Alle ønsker, at der bliver gjort noget ved disse idioter. Alle kender til mindretal, som de godt kan acceptere, at der bliver trådt lidt på.

Men glemt er det, at vi alle tilhører et eller andet mindretal: Taxa-chauffører, ateister, pensionister, grønlændere, medlemmer af Liberal Alliance, og hvad ved jeg. Hvis vi vænner os til, at man altid kan tillade sig at undertrykke et mindretal - og gerne med politiets eller hærens magt - eller hvis man vænner sig til, at fordi et mindretal er problematisk, skal vi alle kollektivt finde os i afstraffelse eller frihedsbegrænsninger, så hæver vi langsomt tolerancen for politistatsmetoder. Nok til, at vi alle kommer til at lide under det, men så langsomt, at ingen opdager, hvad der er galt. Især ikke, når der altid kan peges på et nyt mindretal, der sikkert er årsag til lidelserne.

2 Comments

Nogle få (eller knap så få...) idioter i Folketinget?

Det med at koge frøer langsomt ihjel har jeg set dengang i BiH. Og mange af dem, der overlevede bombningerne, kz-lejrene, sulten m.m. døde af hjerneblødninger og hjertestop bagefter - når presset aftog og de forstod. :-(

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 14.12.2009 10:06.

Forrige indlæg: Brolagt med gode intentioner

Næste indlæg:Intet at være bange for

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.