Appel til S og SFs vælgere, der er trætte af DF

| No Comments |
Lixtal: 48Svær: Debatlitteratur og populærvidenskabelige artikler
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook
Jeg vil hermed gerne opfordre alle vælgere, der ønsker Socialdemokratiet eller SF i regering, til at stemme strategisk. Med det mener jeg, at hvis ellers meningsmålingerne i skrivende stund holder stik, så skal Socialdemokratiet og SF nok komme i regering, uanset om I stemmer på dem eller ej. Spørgsmålet, som jeg vil bede hver af jer stille jer selv, er: Hvem ønsker du, at Socialdemokratiet og SF skal bruge som støtteparti for at få en regeringsplads?

Liberal Alliance og Kristendemokraterne har meldt klart ud: De er borgerlige, og kan ikke indgå i en regering med Socialdemokratiet og SF.

De Radikale skiller sig ud fra resten af den borgerlige flok via et andet syn på indvandrings- og flygtningepolitik, men bortset fra det er de Radikale også et åbenlyst borgerligt parti. Derfor er de ikke noget attraktivt valg for S og SF. Dem behøver du heller ikke overveje.

Så er der Dansk Folkeparti. Ganske vist har Dansk Folkeparti demonstreret en så konsekvent støtte til borgerlige stemmer, at det er en gåde, hvorfor nogen kan tro, at de har andre interesser, men de hævder jo at være "den lille mands parti", og hvis man lukker øjnene for deres politik i praksis, kunne man vel godt tage dem på ordet.

Og kun hvis man lukker øjnene. For Dansk Folkeparti følger aldrig deres politik til dørs ved f.eks. at stemme i den lille mands favør. Dansk Folkeparti er blot nødt til at ligne et socialdemokratisk parti, fordi det giver dem noget at handle med, når de skal indgå forlig med de Konservative og Venstre. De Konservative og Venstre ønsker borgerlige mærkesager gennemført, men kan kun få flertal, hvis de får støtte fra andre partier. Det udnytter Dansk Folkeparti. Ved at spille kostbare på den borgerlige politik kan Dansk Folkeparti kræve, at de Konservative og Venstre betaler for støtten i form af indrømmelser til Dansk Folkeparti.

Dansk Folkeparti behøver ikke engang lade, som om det spiller rent spil. De to regeringspartier har brug for Dansk Folkepartis støtte, og er udmærket klar over, at Dansk Folkeparti ikke holder igen på borgerlig politik, fordi partiet er uenig i den, men fordi Dansk Folkeparti alene er interesseret i at få gennemført den racistiske dagsorden, som vejer tungere end alt andet.

Hvis Dansk Folkeparti kommer i regering med Socialdemokratiet og SF, vil det være lige så ligeglad med den nye regerings politik, som det var ligeglad med de Konservative og Venstres. Dansk Folkeparti vil gladeligt støtte Socialdemokratiet og SF i retableringen af Danmark med de politikker, der svarede til tiden før den borgerlige regering - men prisen bliver gennemførelsen af yderligere racisme og reel fascisme (som jo kan være både rød og blå) gennem hele regeringsperioden.

Endelig er der Enhedslisten. Der er ingen tvivl om, at Enhedslisten repræsenterer den mest socialistisk orienterede mulighed i den næste regering. Samtidig har Enhedslisten gjort det klart, at partiet er parat til at indgå i regering med Socialdemokratiet og SF. Det vil betyde, at Socialdemokratiet og SF vil skulle give indrømmelser til venstre, såfremt Socialdemokratiet og SF vælger at gå i regering sammen med Enhedslisten.

Lige nu er der næppe tvivl om, at Socialdemokratiet og SF forsøger at skabe mulighed for en regering bestående af Socialdemokratiet, SF og Dansk Folkeparti. Det kan man se på de to partiers forsøg på at kapre stemmer fra Dansk Folkeparti gennem en udlændingepolitik og en værdikamp, hvor de spiller på de samme strenge som Dansk Folkeparti. Det betyder, at en stemme på Socialdemokratiet eller SF bliver til en stemme på Dansk Folkeparti!

Hvis det er dét, du ønsker, så fred være med det, for jeg kan ikke forhindre dig i at ønske Dansk Folkepartis racistiske og fascistiske dagsorden ført videre.

Hvis du derimod virkelig ønsker Dansk Folkeparti ud af regeringen - om så blot som støtteparti - så bør du overveje at stemme strategisk. Det gør du ved at stole på, at Socialdemokratiet og SF er garanteret en position i regeringen, uanset hvordan du stemmer, samt ved at være klar over, at de vil være nødt til at finde et støtteparti. Din strategiske stemme går ud på at sikre, at Socialdemokraiet og SF benytter et andet støtteparti end Dansk Folkeparti.

Socialdemokratiet og SF vil ønske at støtte sig til et parti, der er stort nok til, at Socialdemokratiet og SF ikke mister sit flertal, hvis der skulle forsvinde et par politikere fra egne eller støttepartiets rækker i løbet af regeringsperioden, eller hvis enkelte politikere skulle vælge at stemme mod deres partier. Hvis du vil hjælpe Socialdemokratiet og SF ud af Dansk Folkepartis greb, er det derfor ikke Socialdemokratiet eller SF, du skal stemme på, for de skal nok komme i regering. Du kan derimod trække Socialdemokratiet og SF ud af Dansk Folkepartis skygge ved at stemme på Enhedslisten. Det vil gøre Enhedslisten stor nok til at kunne give Socialdemokratiet og SF et sikkert antal mandater, så ved at stemme på Enhedslisten er det ikke kun Enhedslisten, du hjælper - du hjælper også Socialdemokratiet og SF til at føre den politik, du ønsker.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 21.11.2010 17:31.

Forrige indlæg: Nemme spørgsmål til Liberal Alliances simple svar

Næste indlæg:Kan man stole på Peter Brixtofte?

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.