Regeringen hjalp USA til at dække over tortur

| 3 Comments |
Lixtal: 46Svær: Debatlitteratur og populærvidenskabelige artikler
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook
Da Per Stig Møller (V) i 2008 blev pålagt at bede USA om en redegørelse for ulovlige CIA-overflyvninger, var det fordi det var blevet afsløret, at CIA indtil 2005 havde transporteret krigsfanger gennem dansk luftrum for at kunne udsætte dem for tortur i lande, som CIA samarbejdede med. Tortur er ulovligt i en lang række lande, men ved at flyve fangerne til lande, der ser gennem fingrene med overtrædelsen af ulovligheden, kunne CIA forhøre krigsfanger under tortur i hemmelige CIA-fængsler i disse lande.

I 2008 konkluderede regeringen, at de intet vidste om de ulovlige overflyvninger. Frank Aaen (EL) var ikke tilfreds, og regeringen indrømmede, at der muligvis kunne være foretaget overflyvninger, som de dog ikke vidste noget om. Søren Pind (V) forklarede, at regeringen ikke havde været i stand til at få et klart svar fra amerikanerne.

Og der er en god grund til, at USA aldrig svarede klart: Det er nu kommet frem, at Per Stig Møller ikke som pålagt havde bedt om en redegørelse fra USA. I stedet havde han fortalt USA, at den danske regering ønskede tavshed omkring de ulovlige fangetransporter.

Frank Aaen kritiserer Per Stig Møller for at have holdt såvel Folketinget som den danske befolkning for nar. Men det er nok det mindste problem, når det kommer til stykket. Det er endnu værre, at Per Stig Møllers dobbeltspil afslærer, at den danske regering har ydet en aktiv indsats for at hjælpe USA til at dække over deres brug af tortur mod krigsfanger.

3 Comments

Det kommer ikke ligefrem som et chok desværre, at Regeringen og særligt Per Stig har haft tungen langt oppe bagi Condi.

Listen over medlemmer af Regeringen der har holdt folketing såvel som resten af befolkningen for nar, er efterhånden temmelig lang og er snart en hjemmeside værdig.

Tænk at være så desperat efter anerkendelse fra USA, at man har forbrudt sig mod ansvarlighedslove og almindelig anstændighed. Havde ikke troet om Per Stig at han var så forfalden til smiger, så jeg glæder mig til at høre hans forklaring på løgnene.

Gad vide, om Frank Aaens holdning til tortur har ændret sig, siden han interviewede Ziauddin Mahmoud i Pul-e-Charki-fængslet uden for Kabul i 1980? Hvem ved!

Et er dog sikkert: Hans holdning til invasioner af Afghanistan afhænger åbenbart meget af, hvem der invaderer - og ikke så meget af, hvor mange menneskeliv den pågældende invasion har kostet.

Men sådan er der jo så meget ...

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 09.01.2011 12:32.

Forrige indlæg: Afskaf endelig efterlønnen

Næste indlæg:Politisk fokus

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.