Fagene i livets skole

| No Comments |
Lixtal: 51Svær: Debatlitteratur og populærvidenskabelige artikler
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

I modsætning til kontaktfladen i mit virkelige liv møder jeg på Facebook et vist antal mennesker, der angiver, at de har gået i "livets skole". Jeg satte mig derfor for at undersøge, hvad det er, man lærer i denne skole.

Der er ingen adgangskrav til studiet. Til gengæld er det ikke SU-berettiget; dog modtager eleverne jævnligt uddannelsesstøtte i form af bistandshjælp.

Desværre hersker der uenighed blandt eleverne om, hvad man lærer på de enkelte læreanstalter. Det eneste fællestræk er ifølge tidligere studerende, at de lærte langt flere og vigtigere ting end vi, der åbenbart var afskåret fra livet, mens vi studerede på universitetet.

Specialeretningen for ens udannelse afhænger tilsyneladende af den specifikke læreplads, men der er visse overlap i de dimitteredes fagkundskaber uanset uddannelsessted. Jeg har identificeret nogle af de vigtigste fag:

Konspirationsteori. Her lærer den studerende om de konspirationsteorier, der ikke er belastet af universitetsprofessorers alternative forklaringer. De mest almindelige er chemtrails, Eurabia, Big Pharma, Bilderberg samt 9/11.

Udlændingepolitik. Den studerende får en introduktion til muhammedanismen af førende meningshavere og præster, og lærer, at indvandrere er muslimer, som har til hensigt at gøre Danmark til et såkaldt kalifat.

Miljø. Her bliver eleverne udlært i klimaskepsis og i forståelsen for, hvorfor såkaldte miljøgifte ikke kan være så skadelige, som universitetsprofessorer påstår, idet f.eks. tidligere generationer har været i stand til at overleve.

Videnskabsteori. Dette felt spænder bredt, men koncentrerer sig på alle uddannelsesinstitutionerne hovedsageligt om at gøre den studerende velbevandret i anekdotisk bevisførelse, følelsesbaseret argumentation, cirkulær logik og slutning, samt brug af korrelation som sammenhæng.

Politik. De studerende bliver her sat i stand til at vurdere, hvem retssamfundet gælder for, og hvordan man bedst prioriterer grupper ud fra deres etnicitet eller politiske standpunkt. De studerende bliver ikke pålagt specifikke politiske holdninger, men lærer vigtigheden af at kræve simple og udifferentierede løsninger til afhjælpning af komplekse problemer. En stor del af faget går ud på at lære den nødvendige retorik og grammatik, når de studerende senere skal deltage i debatter på de sociale medier eller i kommentarsporene til artikler bragt i BT og Ekstra Bladet.

Sundhed. Eleverne får en grundig indføring i effekten af homøopati, krystal- og fjernhealing, naturmedicin, detox-kure, m.m. Mange af eleverne vælger at specialisere sig i dette fag, og bliver selvernærende eksperter efter endt uddannelse, til stor glæde for andre elever fra "livets skole".

Det har desværre været umuligt for mig at få informationer om eksamener i livets skole, for jo mere, en studerende har fremhævet, at han eller hun har gået i livets skole, desto mindre interesseret har vedkommende været i at tale om sin afgangskarakter.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 12.10.2015 22:49.

Forrige indlæg: Ånden fra 80'erne

Næste indlæg:Memetologi

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.