Voldsopfordring

| No Comments |
Lixtal: 43Middel: Dag- og ugeblade
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

En kommentator hos Citizen mindede mig uforvarende på noget, som jeg har tænkt over tidligere:

Når jeg eller andre på venstrefløjen skriver noget, som ud fra en ekstrem paranoia, hvor man virkelig gør en indsats for at læse vores indlæg, som Fanden læser Bibelen, kunne tolkes som en form for opfordring til vold, så kan man være sikker på, at de danske højreekstremister faktisk opfatter det sÃ¥dan.

Kaffe med slaw i

For ek­sem­pel blev mit indlæg om Molotov-co­ck­tails op­fat­tet som både op­for­dring til vold, og som et ek­sem­pel på, hvordan ven­stre­flø­jens in­tel­lek­tu­el­le elite giver fod­sol­da­ter­ne in­struk­tio­ner. At det i praksis bare var en deling af svaret på et spørgs­mål som Amina havde stillet mig (som var: "Hvordan laver man egent­lig en Molotov-co­ck­tail?"), det ap­pel­le­rer slet ikke til en pa­ra­noid tan­ke­gang. Det var da godt, jeg ikke skrev noget om, hvad jeg ved om tek­nik­ker til at få døds­fald til at ligne ulykker, eller om gift, som ikke kan spores. (Ups...).

Det er imid­ler­tid ikke be­kym­ren­de. De falder jo også for kon­spira­tions­te­o­ri­er såsom f.eks. "Eurabia"-fo­re­stil­lin­gen, der handler om, at mus­li­mer skulle forsøge at udavle Ve­st­eu­ro­pa, så det er vel for­stå­e­ligt nok, at de kan blive skræmte af skygger.

Det er mere bekymrende, at det viser, at de åbenbart betragter omtale af vold som opfordring til vold. Det siger nemlig noget om, at når de selv skriver antydninger af forståelse for brug af vold, eller når de skriver, at en person burde "straffes" eller angribes, så læser de det som en helt reel opfordring til vold.

Det viser os, at når Kim Møller og co. skriver om forståelse eller insinueringer af vold mod deres modstandere, så er højrefløjstilhængerne ikke uvidende om, hvordan de selv reagerer på den slags. De "uskyldige" indlæg eller holdninger er således ikke bare ren retorik, når det kommer fra den side, men derimod noget, som højreekstremisterne reelt betragter som opfordringer. Når de optræder på "centrale" blogs for deres fløj, kan det ligefrem betragtes som en koordinering af volden.

Det er så en anden sag, at det ville kræve, at man opfattede de pågældende højrefløjsekstremister som folk, der havde det andre steder end i munden. Den pågældende person, der uforvarende mindede mig på hans fløjs læsning af indlæg, er f.eks. en kujon, der har et problem med sin mandighed. Han er velkommen til at stille op, hvis han en skønne dag seriøst vil udfordre mine evner.

(Trivia: Der skal ca. 1400 PSI til at slå et menneskeligt kranium i stykker. Mine slag fra afslappet stilling er målt til 2100 PSI. Vi ses, Kimpo. Eller rettere: Forskellen på os to er, at jeg ikke har den tryghed, at det ville blive opfattet som et uheld, hvis jeg vandt kampen.)

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 11.12.2008 22:07.

Forrige indlæg: Krigen mod det irakiske folk

Næste indlæg:Dansk Folkeparti bløder op for tørklædeforbud

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.